IPL | Permanent Ontharen? | Definitief Ontharen? Beauty Trend Almere - Beauty Trend Skin Solutions

T: 06 - 30731074
Beauty Trend Skin Solution
Glinkastraat 257 - Almere
Ga naar de inhoud

Permanent ontharen met IPL

Permanente ontharing met IPL is een definitieve ontharingsmethode door middel van flitslicht. IPL staat voor Intense Pulsed Light, een gerichte lichtstraal met hoge intensiteit maar zeer korte duur. Deze ontharing methode is goedkoper en sneller dan laser ontharing, maar met hetzelfde resultaat, en is daardoor zeer populair geworden. Een uitstekende keuze voor permanent ontharen.

De techniek van IPL
Alle Laser en IPL technieken maken gebruik van hetzelfde basis principe: Sterk geconcentreerd energierijk licht verwarmt een specifiek weefsel. Voor IPL wordt een Xenon-Arc-Flashlamp gebruikt. De methode wordt daarom ook wel eens Lichtflits ontharen genoemd.

Door het speciaal gefilterde licht verschroeien de haren, schacht en vaten. Door de speciale filters wordt alleen licht uitgezonden dat opgenomen wordt door de haren, schacht en vaten. Het overige weefsel neemt het IPL licht niet op en wordt daardoor dus ook niet warm of beschadigd.

Beauty Trend IPL werkt volgens het VPL-principe. Elke flits wordt meerdere keren in een flits voor een fractie van een seconde onderbroken, zodat er geen warmteontwikkeling optreedt in het omliggende weefsel.
 
Verschil met laseren
IPL is niet hetzelfde als laser ontharen. Behalve een technisch verschil (laser gebruikt maar een enkele golflengte) is in praktijk het grootste verschil dat er grotere vlakken in kortere tijd kunnen worden behandeld, waardoor bijvoorbeeld de benen of de rug in een fractie van de tijd kunnen worden onthaard. U kunt bij wijze van spreken in uw lunch pauze worden behandeld en daarna direct weer aan het werk! IPL werkt in de diepere lagen van de huid, zonder de toplaag, de opperhuid, aan te tasten.

Uitleg werking IPL
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dat hangt af van plaats en haartype maar meestal volstaan 6 tot 8 behandelingen. Een uitzondering op deze regel is het gelaat.
Dat er een aantal behandelingen nodig zijn, komt doordat de haren op de huid in een verschillend groeistadium zitten.

De haargroei vindt namelijk plaats in 3 verschillende stadia:
Anagene fase; Deze fase duurt het langst, tijdens deze fase vindt pigmentvorming plaats
Katagene fase; Overgangsfase en die duurt enkele weken, de haarwortel wordt kleurloos
Telogene fase; Rustfase die enkele maanden duurt, er wordt een nieuwe haarwortel gevormd en het oude haar valt uit

De IPL werkt in op de haarwortel waardoor er geen nieuwe haren meer groeien. Maar dat kan alleen op het moment dat de haar in de haarwortel zit.
Omdat je verschillende soorten haren hebt, is de werking van de behandeling ook verschillend. Je hebt:

Lanugohaar: lang, dun, zijdezacht haar
Vellushaar: zacht, ongepigmenteerde haar (donshaartjes)
Terminaal haar: grof, gepigmenteerd (kroes haar)
Hoe beter de energie van de lichtflitsen wordt geabsorbeerd in het haar, de haarschacht en de haarwortel, hoe sneller de behandeling werkt.

IPL en donkere huid
De donkere huid was voorheen moeilijk te behandelen met IPL. Veel salons gebruiken apparatuur dat niet geschikt is voor de donkere huid waardoor het haar niet weg gaat of er een grote kans op pigmentvlekken en verbrandingen bestaat.

Beauty Trend-IPL is een moderne IPL met speciale technieken voor de behandeling van ongewenst haar bij de donkere huid. Speciale saffierlenzen met afwijkende filters 680-1200 tot 750-1200, in combinatie met nieuw ontwikkelde software, voorkomen dat de donkere huid te veel warmte opneemt. Nu kan ook de donkere huid zoals de creoolse of hindoestaanse huid, probleemloos worden behandeld.

Onze specialisten zijn uiteraard speciaal opgeleid om de getinte en donkere huid te behandelen.    


Beauty Trend Skin Solutions is een professionele schoonheidssalon in Almere waar u terecht kunt voor Permanent Ontharen oftewel IPL. Deze beautysalon in Almere Poort biedt de beste behandelingen voor Definitieve Ontharing. De schoonheidsspecialiste is gespecialiseerd in de behandeling van de donkere huid, permanente ontharing, definitief ontharen, intense pulsed light behandelingen en behandelt klanten uit Almere Stad, Almere Haven, Almere Buiten, Amsterda en IJburg.

Glinkastraat 257
1323 RK Almere
T: 06 - 30731074
OPENINGSTIJDEN
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
* na 18.00 uur alleen op afspraak
** alleen op afspraak
AANMELDEN NIEUWSBRIEF


Naam
E-mail
Beautytrend Skin Solution Almere @ 2023
Volg ons op
gesloten
11.00 - 20.00 *
10.00 - 19.00 *
11.00 - 20.00 *
11.00 - 20.00 *
10.00 - 18.00
12.00 - 18.00 **
E-mail
CONTACT INFO
Glinkastraat 257
1323 RK Almere
T: 06 - 30731074
Terug naar de inhoud